Uncategorized

VIDEO// Igor Dodon, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, urmat de fosta prim-ministră Maia Sandu,

Șeful statului, Igor Dodon, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, urmat de fosta prim-ministră Maia Sandu, potrivit unui studiu politic realizat în cadrul Barometrului Electoral 2020, de Compania Date Inteligente SRL iData. Pentru prima dată în topul încrederii cetățenilor apare și actualul premier Ion Chicu, acumulând un punctaj echivalent cu cel al liderului Platformei DA, Andrei Năstase, relatează sursa.

Întrebați în ce politician din Republica Moldova au cea mai mare încredere, 19,1% dintre respondenți au spus că în președintele țării, Igor Dodon. În fosta șefă a Guvernului, Maia Sandu, lidera PAS, au încredere 13,7% dintre cei intervievați.

Pe locul trei în topul încrederii se află Ion Chicu – 2,1%, fiind într-o ascensiune constantă de la începutul anului. Câte 2% de încredere au acumulat Andrei Năstase și Renato Usatîi.

Și primarul de Chișinău, Ion Ceban, a crescut în top, acumulând 1,8% din încrederea respondenților.

Ilan Șor rămâne în topul încrederii cu 1,4%, Octavian Țîcu are 1,3%, iar Adrian Candu – 1,1%, fiind în scădere, de alfel ca și Pavel Filip, care anterior se poziționa pe primele locuri în top.

Respondenții au fost rugați să pună o notă politicienilor, de la 1 la 5 (1 însemnând lipsă totală de încredere) în dependență de cât de multă încredere sau neîncredere le inspiră aceștia. 32% au răspuns că au cea mai mare încredere în Igor Dodon, în Maia Sandu cea mai mare încredere o au 16%.

Locul 3 este împărțit de Ion Chicu și Ion Ceban, în care 9% dintre cei intervievați au cel mai mare nivel de încredere, însă primarul general al capitalei se poate bucura de un nivel mai mare de încredere din partea mai multor cetățeni decât prim-ministrul.

Surprinzător, în top apare liderul PCRM, Vladimir Voronin, cu 7% dintre respondenți care au foarte încredere în el. Acesta este urmat de Zinaida Greceanîi și Pavel Filip, iar pe ultimele locuri se poziționează Adrian Candu, Andrei Năstase, Octavian Țîcu și Renato Usatîi.

De cealaltă parte, cetățenii au cea mai mare neîncredere în Zinainda Greceanîi – 31%, Renato Usatîi – 28%, Andrei Năstase – 26%, Adrian Candu – 25%.

Cel mai mic nivel de neîncredere îl are Ion Chicu, doar 17% dintre respondenți au spus că nu au deloc încredete în el.

Sondajul s-a efectuat în luna martie, fiind chestionate telefonic 326 de persoane și 17 experți.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker