Util

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani, potrivit unor modificări legislative adoptate de către Parlament, în lectură finală, informează MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, mamele sau taţii vor beneficia de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit de un an.

Până în prezent, tinerele mame beneficiau de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit pănă la vârsta de șase ani a copilului. Astfel, în afară de concediul de maternitate şi concediul parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani, tinerelor mame li se acorda, în baza unei cereri scrise, un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la trei la șase ani, cu menţinerea locului de muncă. La revenirea din concediul de maternitate, în lipsa locului de muncă anterior, femeii i se acorda un alt loc de muncă echivalent cu funcția deținută anterior. Perioada concediului suplimentar neplătit și în continuare va fi inclusă în vechimea în muncă.

Documentul votat de deputați prevede modificarea și/sau completarea a 36 de articole din Codul Muncii.

Foto simbol. Sursa: radioorhei.info

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker