Util

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani, potrivit unor modificări legislative adoptate de către Parlament, în lectură finală, informează MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, mamele sau taţii vor beneficia de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit de un an.

Până în prezent, tinerele mame beneficiau de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit pănă la vârsta de șase ani a copilului. Astfel, în afară de concediul de maternitate şi concediul parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani, tinerelor mame li se acorda, în baza unei cereri scrise, un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la trei la șase ani, cu menţinerea locului de muncă. La revenirea din concediul de maternitate, în lipsa locului de muncă anterior, femeii i se acorda un alt loc de muncă echivalent cu funcția deținută anterior. Perioada concediului suplimentar neplătit și în continuare va fi inclusă în vechimea în muncă.

Documentul votat de deputați prevede modificarea și/sau completarea a 36 de articole din Codul Muncii.

Foto simbol. Sursa: radioorhei.info

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker