Social

Transport gratuit în Chișinău pentru angajații instituțiilor care luptă pentru prevenirea și combaterea infectării cu coronavirus

Primăria a propus astăzi mai multe modificări privind transportul public din Chișinău. Astfel a solicitat ca angajații din domeniile principale să beneficieze de transport gratuit.

În contextul pandemiei de coronavirus, primăria a propus mai multe modificări pentru cei care nu au posibilitatea de a lucra de la domiciliu, dar și pentru angajații instituțiilor publice implicați în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus .

Astfel a propus ca troleibuzele să circule doar pe arterele principale, unde dispun de rețele de contact, pentru transportarea angajaților din domeniile principale.

Totodată, Primăria a dispus ca toate unitățile de transport să fie asigurate cu prezența unei persoane din forțele de ordine. Accesul în transport să fie efectuat strict în baza unor permise speciale sau legitimații, pe care să le prezinte persoanelor responsabile.

Mai mult, călătoriile cu transportul public vor fi gratuite și angajații regiei de transport nu vor fi nevoiți să iasă la muncă.

Cât pentru angajații instituțiilor medicale, Primăria a disponibilizat mai multe autobuze. Responsabilii din cadrul Regiei Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze vor asigura necesarul se unități, iar împreună cu directorii instituțiilor medicale vor stabili un grafic stabil.

În același timp, pentru persoanele din suburbii, a fost analizată posibilitatea contractării unităților individuale de transport.

Tot astăzi, o companie de taxi a anunțat că va pune la dispoziție 900 de unități de transport angajaților instituțiilor medicale pentru a ajunge mai ușor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican sau CNSMPU Spitalul de Urgență, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Astăzi, transportul public a funcționat la capacitate maximă, pentru a evita îmbulzeala. Șoferii și taxatorii au lucrat cu echipamente de protecție.

screen / Sursa:facebook.com/ionceban
Sursa: unimedia. info
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker