Cere socoteală pentru banii publici

Plombăm drumurile cu… ceainicul

Într-o seară de iulie c. mă întorceam de la Saharna. Întunecase deja şi drumul de la intrarea în Saharna  şi până la Stohnaia  mi s-a părut deosebit de anevoios. Cum mă străduiam, nu puteam ocoli mulţimea de gropi din cauza cărora automobilul se părea că iată-iată se va risipi. Șoferii în așa caz  spun: când  nu ai cum ocoli, închide ochii  și  mergi pe de-a  dreptul. Atunci mi-am amintit că în Chișinău, cam pe fiecare al cincilea pilon, am văzut câte un anunț desre organizarea excursiilor la Mănăstirea Saharna. Îmi închipuiam câte injurii ți blesteme trimit pe capul administrației raionale și orăşeneşti din Rezina, a drumarilor, conducătorii auto cei care decid să parcurgă acest drum. Ajuns acasă, n-am răbdat şi am pus filmuleţul făcut despre starea acestui drum pe Facebook, în grupul Rezina!!! Alerte!!!

Secvența video s-a bucurat de 26 de comentarii.

Iar peste  două  zile aflu că drumarii s-au apucat să plombeze gropile pe drumul Stohnaia-Saharna. Am vrut să verific informaţia la faţa locului. Într-adevăr, un grup de oameni lucrau de zor la plombarea gropilor. I-am întrebat  de ce lucrează ca acum 20-30 de ani, de ce nu se respectă  tehnologiile  de plombare a drumurilor. O persoană care  n-a dorit să fie  filmată mi-a  spus că le-au repartizat doar un KAMAZ de asfalt la tot drumul , pe când necesitatea  este  de toate patru și sunt nevoiți să lucreze cu ceea ce au. Alături  mai era  un drumar,  care  turna  din ceainic smoala topită  în gropi. Nu-i greu de presupus cât vor ţine aceste “plombe” și peste câte luni va mai fi nevoie  de un alt KAMAZ de  asfalt pe această porțiune  de drum.

Victor Cibotari

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker