Evenimente

Dodon despre solicitarea CEC de a amâna alegerile din Hâncești: „Reieșind din faptul că Parlamentul nu a declarat stare de urgență, de asediu sau de război, autoritățile electorale nu pot limita dreptul fundamental prevăzut de Constituția Republicii Moldova”

„Reieșind din faptul că Parlamentul nu a declarat stare de urgență, de asediu sau de război, autoritățile electorale nu pot limita dreptul fundamental prevăzut de Constituția Republicii Moldova, inclusiv dreptul de a alege și de a fi ales”. Astfel a răspuns Igor Dodon la solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare noi din Hâncești.

Potrivit șefului statului, în lipsa unei hotărâri a Parlamentului, nu pot fi sistate, suspendate sau amânate alegerile din Hâncești.

Măsurile specificate de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică nu se referă la organizarea alegerilor, însă impun autorităților publice întreprinderea tuturor măsurilor de prevenție necesare și posibile în vederea neadmiterii răspândirii epidemiei”, se menționează în răspunsul lui Dodon.

Amintim că CEC a solicitat opinia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică cu privire la posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a scrutinului de mâine.

Menționăm că o femeie din satul Bălceana (r-nul Hâncești) a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19 după ce a venit acum 10 zile din Italia, însă nu s-a autoizolat pentru perioada de 14 zile, așa cum prevăd normele sanitare. Sora ei a fost spitalizată la Chișinău cu simptome de răceală.

Satul Bălceana este una dintre cele 25 de localități din raionul Hâncești unde astăzi au loc alegerile parlamentare noi. La scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019, în această localitate dreptul la vot și-au exercitat 661 de persoane.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker