EvenimentePolitic

VIDEO// Președintele CEC : „Alegerile parlamentare, care se desfășoară la Hîncești, au loc în condiții de securitate sporită”

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat astăzi în cadrul unui briefing de presă că alegerile parlamentare noi, care se desfășoară astăzi la Hîncești, au loc în condiții de securitate sporită.

09:20 CEC a solicitat opinia autorităților cu drept decizional referitor la posibilitatea desfășurării alegerilor de astăzi parlamentare noi la Hâncești.

„Am fost informați de Consiliul Suprem de Securitate a țării și Comisia Situații Excepționale Hîncești despre faptul că restricțiile impuse de către autorități nu se referă și la organizarea alegerilor, însă se impun întreprinderea măsurilor de prevenție necesare în vederea neadmiterii răspândirii infecției”, a declarat Dorin Cimil.

Membrii CEC au fost informați despre cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus în satul Bălceana din raionul Hîncești și spun că în această localitate au fost luată măsuri speciale de protecție.

„La Bălceana situația e mai dificilă și măsurile de siguranță sunt mai sporite. Aici, funcționarilor electorali care vor merge cu urna mobilă la alegatorii ce au solicitat votarea la domiciliu, le-au fost puse la dispoziție echipamente speciale de protecție.”

Prin urmare, CEC solicită alegătorilor să respecte măsurile de siguranță și interzice aflarea acestora în interiorul secțiilor de votare mai mult timp decât au nevoie pentru a vota. De asemenea, a îndemnat alegătorii să meargă la alegeri fără a fi însoțiți de persoane care nu au dreptul să participe la scrutin. Mai mult, persoanele care prezintă semne de boală sunt somate să rămână acasă pentru a nu pune în pericol sănătatea comunității.

„Alegătorilor li se va permite să semneze în listele electorale cu pixul propriu. De asemenea, alegătorilor li se va oferi posibilitatea de a-și dezinfecta mâinile la intrarea în secția de votare. Totodată, funcționarii electorali sunt instruiți să nu permită aglomerația în secțiile de vot, iar numărul maxim de persoane care se pot afla în încăpere să nu depășească 50 de persoane”, a precizat președintele CEC.

Menționăm că raionul Hîncești este una dintre localitățile unde au fost înregistrate cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:

Astăzi ,15 martie 2020, au loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr 38, municipiul Hâncești.

Procesul de vot a început la ora 07:00. La Hîncești s-au deschis cele 43 de secții de votare și vor funcționa până la ora 21:00. Cei 60 de mii de alegători înscriși în listele electorale vor avea de ales dintre următorii candidați care s-au înscris în cursă:

Ion Mereuță, PD

Ștefan Gațcan, PSRM

Olesea Stamate, PAS

Dorin Chirtoacă, PL

Grigore Cobzac, candidat independent.

Candidatul Partidului Șor la alegerile parlamentare noi din Hîncești, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa electorală la data de 13 martie.

Menționăm că exit-poll-ul a fost anulat pentru scrutinul de astăzi. Compania „Intellect Group” a anunțat într-un comunicat că își asumă responsabilitatea de a se autoizola de efectuarea a sondajului de opinie la ieşirea din secţiile de votare, în legătură situaţia epidemiologică națională privind infecţia cu COVID-19.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker