Social

Alegătorii dintr-un sat din raionul Hîncești ar fi aduși organizat la secțiile de votare. „Sunt vreo șase mașini”

La alegerile parlamentare noi din Hîncești au fost semnalate primele încălcări. Potrivit deputatului, PAS Sergiu Litvinenco, mai mulți alegători ar fi fost transportați organizat la secțiile de votare din satul Logănești, raionul Hîncești.

„Transportare organizată și ilicită a alegătorilor în Logănești, Hâncești. Am sesizat poliția la 112. A ajuns echipa mobilă de la Hâncești. Sunt vreo 6 masini care transportă alegătorii: două de model NIVA, un VAZ 2109, două microbuze si un Mercedes model 124”.

Deputatul a declarat că a depus o plângere la poliție. „Sper să se oprească din ilegalități”.

Sergiu Litvinenco / Sursa:Facebook

Solicitată de UNIMEDIA, ofițera de presă a IP Hîncești, Cristina Vicol, ne-a spus astăzi a fost înregistrată o solicitare la numărul d eurgență 112. „La fața locului s-a deplasat grupa de documentare și operativă din cadrul inspectoratului de poliției Hîncești pentru a documenta cazul.”

De asemenea, Cristina Vicol spune că a fost înregistrată o plângere de la deputatul Sergiu Litvinenco.

„La moment, oamenii legii se află la Logănești și întreprind măsuri de investigare a cazului, audiază persoanele implicate. În cazul în care organizatorii vor fi identificați, aceștia vor fi pedepsiți conform legii”, a precizat Cristina Vicol.

Astăzi, 15 martie, au loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală nr. 38, Hîncești. Procesul de vot a început la ora 07:00.

Alegătorii au de ales între cei cinci candidați la funcția de deputat în Parlament: Ion Mereuță (PD), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (PL), Grigore Cobzac (candidat independent).

Până la ora 10:00, au votat 5056 de persoane, ceea ce reprezintă 8.21% din totalul de alegători.

Alegerile de astăzi se desfășoară în condiții de securitate sporită, mai ales că în localitatea Bălceana au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker