Evenimente

Primarul capitalei solicită ca, de astăzi, în Chișinău să activeze doar farmaciile și magazinele cu produse alimentare

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit astăzi cu un apel către toți agenții economici din Chișinău. Acesta solicită sistarea centrelelor comerciale, sălilor de sport, centrelor de agrement, restaurante, cafenele, baruri, dar și cluburi de noapte, pentru a evita răspândirea virusului Covid-19.

Primarul a îndemndat agenții economici să nu ignore recomandările din partea OMS, a guvernelor statelor lumii și guvernului Republicii Moldova, cu privire la măsurile de precauție în legătură cu situația creată.

„La nivelul Administrației municipiului Chișinău, nu pot legal să impun mediul de afaceri să își sisteze activitatea, dar mizez pe responsabilitatea civică a fiecăruia, pentru că de asta depinde viața cetățenilor. Știu că e dificil, dar este necesar”, a spus ion Ceban.

În acest context a solicitat, ca de astăzi să activeze doar farmaciile și magazinele cu produse alimentare.

Totodată, primarul a anunțat că la stațiile din imediata apropiere a Pieții Centrale, transportul nu se va opri. Decizia a fost luată cu scopul de micșora fluxul de oameni.

Ieri, Primăria a anuțat că Piața Centrală se închide pentru o perioadă nedeterminată, începând cu ziua de luni. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general Ion Ceban în urma şedinţei de ieri a Comisiei municipale privind situaţiile excepţionale.

Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate ieri. Bilanțul celor infectați ajunge la 8 persoane.

Amintim că ieri, 13 martie, Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus.

Tot ieri, 13 martie, Guvernul a decis ca slujbele în biserici să fie interzise pentru două săptămâni. De asemenea, Moldova va sista toate zborurile din Europa, începând cu 16 martie ora 00:00.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker