Util

Vine, vine primăvara! Trei tipuri de flori pe care poți să le cultivi la balcon

Primăvara este anotimpul în care natura învie cu forțe noi, dar și sezonul în care oamenii își pot înnoi ușor ambianța naturală, apelând la resurse naturale aflate la îndemâna oricui, așa precum sunt bulbii de flori.

Dar ce să faci atunci când nu ai propria ta grădină, dar îți dorești un colțișor verde în care să te refugiezi? Soluția este simplă: exploatează corect spațiul de la balcon și sădește flori. Cum să faci și ce soiuri de plante să alegi? Află dintr-un nou material oferit de rețeaua de magazine METRO Cash&Carry.

Petuniile curgătoare

Petuniile sunt o categorie de plante cățărătoare cu aromă dulce și ciclu de viață repetitiv, care alternează între perioade cu inflorescențe puternice și perioade în care planta își pierde din forțe. Pentru a evita sau cel puțin a micșora perioadele de repaus, este cazul să amplasezi ghiveciul sau jardiniera la o sursă de lumină, în care planta să primească minim șase ore de raze solare. Nu uita să le uzi constant în perioada de vară, căci altfel plantele se vor deshidrata. Acest pas este important mai ales dacă ne referim la plantele amplasate în ghiveciuri suspendate, căci în ele apa nu se reține prea mult. În egală măsură, petuniile sunt extrem de sensibile la soluții de fertilizare, de aceea se necesită o atenție sporită la amestecarea atentă a proporțiilor de substanțe, astfel încât să nu arzi plantele și să le fortifici creșterea.

Tufele de bambus

Tufele de bambus te duc direct cu gândul la pădurile tropicale și aerul proaspăt din diminețile lungi de vară. Pentru creșterea acestui tip de plante trebuie să ții cont de nivelul de iluminare, deoarece bambusul nu trebuie expus direct la soare, ci să fie amplasat în zonele umbrite rezonabil. Totodată, este o cultură termofilă, care iubește temperaturile cuprinse între 18 – 26 grade. Tufele de bambus sunt dependente de un flux constant de umiditate, dar fără excese. În acest sens, specialiștii recomandă metodele de irigare prin picurare, chiar și în condițiile unui simplu balcon.

Aloe Vera – detoxul de la balcon

Aloe Vera este una dintre plantele cu cele mai mici necesități de îngrijire, dar care te pot asigura cu o adevărată bombă de vitamine și un detox veritabil. Regula principală de îngrijire a acestei plante este că nu trebuie să fie udată în exces, deoarece riști să o ucizi lent, dar sigur. Ghiveciul în care plantezi Aloe Vera nu trebuie să fie prea mare, pentru ca apa să circule comod și să eviți putrezirea rădăcinilor. Apropo, o plantă de Aloe Vera își demonstrează beneficiile evidente începând cu vârsta de cinci ani, când frunzele cărnoase și pline pot fi folosite în diferite scopuri terapeutice.

Dacă te-ai convins că ai nevoie de o adevărată jardinieră în propriul balcon, atunci e momentul să ajungi în rețeaua magazinelor METRO Cash&Carry și să îți procuri propriul set cu ustensile de grădinărit, precum și bulbii de flori pe care să-i cultivi și de care să te bucuri o perioadă îndelungată de timp, mai ales acum, în acest debut cald de primăvară.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker