Evenimente

Șoferii vor achita altfel amenzile pentru încălcările înregistrate de camerele video

Din 7 august, şoferii care vor încălca regulamentul circulaţiei rutiere, nu vor mai achita amenzile aplicate în baza scrisorilor venite în urma înregistrărilor efectuate de către Centrul unic de monitorizare şi coordonare a Traficului (CUMCT) al Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) prin intermediul camerelor video.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), citat de IPN, în urma modificării procedurii de achitare, codul din 16 cifre destinat achitărilor online va fi exclus din citația expediată de CUMCT, iar persoanele nu vor avea posibilitatea de a achita amenzile în baza rapoartelor electronice de constatare a contravențiilor din domeniul circulației rutiere.

Doar până la 7 august, în adresa posesorilor de autovehicule care au comis contravenții, fixate prin intermediul sistemului de supraveghere video, vor fi expediate citațiile menționate care conțin codul de bare din 16 cifre ce permite efectuarea achitărilor în baza acestora, respectiv persoanele vizate pot achita amenzile prevăzute.

Ulterior, persoanele care vor fi informate despre încălcările înregistrate de sistemul de monitorizare video a traficului, prin scrisorile care nu vor mai avea în conţinut codul de bare din 16 cifre, urmează a se prezenta la CUMCT al INP sau la Inspectoratele de poliție teritoriale, în raza de domiciliu al contravenientului, pentru a fi întocmit procesul verbal cu privire la contravenție în conformitate cu prevederile Codului contravențional, în temeiul căruia, ulterior poate fi efectuată achitarea.

Alina Zbancă, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Interne, a precizat pentru IPN că un raport de audit al Curții de Conturi a arătat că scrisoarea pe care o primeau șoferii, cu codul de bare din 16 cifre, cu care puteau achita amenzile la bancă, online sau terminale, nu avea valoare juridică și era nevoie de exclus această practică.

Șoferii vor primi din 7 august o înștiințare prin care li se va comunica despre încălcarea comisă, apoi vor merge la Inspectoratul de Poliţie din raza domiciliului sau la CUMCT, unde li se va întocmi un proces verbal și doar în baza acestui document își șoferii vor putea plăti amenda. Alina Zbancă spune că urmează să fie stabilit un nou mecanism prin care șoferii să aibă posibilitatea achitării online a amenzilor. „O să fie greu nu doar pentru conducătorii auto, pentru că vor avea mai puține soluții pentru achitarea amenzilor, dar și pentru polițiști, că vor avea un volum mai mare de lucru”, a spus Alina Zbancă.

În cazul șoferilor care nu vor merge cu înștiințarea primită la CUMCT, se va proceda conform legislației privind eschivarea de achitarea amenzilor. De la primirea înștiințării, conducătorii auto vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a merge și a întocmi procesul verbal. Dacă vor achita amenda în 72 de ore, vor plăti doar jumătate din ea.

Foto simbol diez.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker