Evenimente

Executivul raionului Rezina a rămas fără doi vicepreşedinţi

Consiliul Raional Rezina, convocat marţi într-o şedinţă extraordinară, a abrogat propriile decizii adoptate în şedinţa din 25 noiembrie 2019 privind stabilirea numărului de vicepreşedinţi ai raionului şi alegerea în aceste funcţii a Aureliei Grigoriţă şi a lui Teodor Cuculescu propuşi de fracţiunea PDM.

 

Consiliul a procedat astfel în baza notificărilor Oficiului teritorial Orhei al Cance-lariei de Stat, care a constatat că deciziile respective au fost adoptate cu încălcarea prevederilor Legii nr. 438 din 2006 privind administraţia publică locală. Atunci, preşedintele raionului, imediat cum a fost ales, a propus să fie aleşi doi vicepreşedinţi şi candidaturile acestora înaintate de fracţiunea PDM. Consilierii din partea PPDA au replicat că, procedând astfel, se încalcă Legea, or preşedintele raionului, în cadrul aceleiaşi şedinţe, înainte de a fi înregistrat în Registrul de Stat, încă nu avea dreptul să propună spre alegere vicepreşedinţii raionului. În pofida acestui fapt, consilierii PDM şi PSRM au votat proiectele de decizii respective.

Un grup din 10 consilieri a făcut o interpelare la Cancelaria de Stat, care a notificat cele trei decizii. Proiectul de decizie pregătit pentru şedinţa Consiliului de marţi pe cele trei notificări prevedea respingerea lor. Dar, după o rundă de dezbateri controversate, majoritatea consilierilor au decis să abroge deciziile din 25 noiembrie privind alegerea celor doi vicepreşedinţi.

 

 

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker