E timpul sa fii activScrie știrea ta

Nu ne uităm tradiţiile şi valorile

Primăvara sărbătorim unele din cele mai frumoase tradiţii: Mărţişorul şi naşterea lui Ion Creangă – mare scriitor al copiilor. Cum am putea să ne amintim această zi decât printr-o şezătoare literară, care pune accent pe tradiţiile populare păstrate din străbuni, căci Ion Creangă este scriitorul care valorifică, în creaţiile sale, tocmai tradiţiile poporului român.

Cu această ocazie, la 5 martie, la Biblioteca Publică din Sărătenii Vechi am organizat şezătoarea cu genericul „Un mărţişor pentru Ion Creangă”, la care au participat elevi din localitate şi  ansamblul de copii de la Gimnaziul „Vasile Anestiade” condus de dna Ana Dodon.

Copiii au înscenat fragmente din cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă: „Soacra cu trei nurori”, „Ivan Turbincă”, „Fata babei şi fata moşneagului” şi un fragment din  „Amintiri din copilărie”, au recitat poezii de glumă din cartea lui Titus Ştirbu „Născocilă, Roadegumă şi Feciorul lui Păcală” care este promovată în Campania Naţională de Lectură.

Sala a fost decorată cu un vernisaj de mărţişoare, pe care copiii le-au confecţionat în cadrul activităţilor la bibliotecă. La final copiii au împărţit mărţişoare şi cărţi poştale cu texte de felicitare profesorilor, părinţilor şi oaspeţilor prezenţi.

Natalia Bârlădeanu, Biblioteca Publică

Sărătenii Vechi

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker