E timpul sa fii activScrie știrea ta

Nu ne uităm tradiţiile şi valorile

Primăvara sărbătorim unele din cele mai frumoase tradiţii: Mărţişorul şi naşterea lui Ion Creangă – mare scriitor al copiilor. Cum am putea să ne amintim această zi decât printr-o şezătoare literară, care pune accent pe tradiţiile populare păstrate din străbuni, căci Ion Creangă este scriitorul care valorifică, în creaţiile sale, tocmai tradiţiile poporului român.

Cu această ocazie, la 5 martie, la Biblioteca Publică din Sărătenii Vechi am organizat şezătoarea cu genericul „Un mărţişor pentru Ion Creangă”, la care au participat elevi din localitate şi  ansamblul de copii de la Gimnaziul „Vasile Anestiade” condus de dna Ana Dodon.

Copiii au înscenat fragmente din cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă: „Soacra cu trei nurori”, „Ivan Turbincă”, „Fata babei şi fata moşneagului” şi un fragment din  „Amintiri din copilărie”, au recitat poezii de glumă din cartea lui Titus Ştirbu „Născocilă, Roadegumă şi Feciorul lui Păcală” care este promovată în Campania Naţională de Lectură.

Sala a fost decorată cu un vernisaj de mărţişoare, pe care copiii le-au confecţionat în cadrul activităţilor la bibliotecă. La final copiii au împărţit mărţişoare şi cărţi poştale cu texte de felicitare profesorilor, părinţilor şi oaspeţilor prezenţi.

Natalia Bârlădeanu, Biblioteca Publică

Sărătenii Vechi

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close