E timpul sa fii activScrie știrea ta

Femeia informată este protejată

Aflate în permanență în atenția sindicatelor, problemele și grijile femeilor sunt abordate cu o și mai mare intensitate în primăvară, când omagiem această ființă dătătoare de viață pe pământ, Femeia. În preajma zilei de 8 Martie curent, în colaborare cu președintele sindicatelor de ramură, am organizat o masă rotundă cu genericul: „Femeia informată este protejată”.

 În cadrul acestei întruniri, împreună cu specialiste în diferite domenii, au fost examinate diverse aspecte, care influențează viața și activitatea femeilor. La eveniment au participat 62 de femei-sindicaliste, inclusiv președinte ale Consiliilor sindicatelor ramurale, ale organizațiilor sindicale primare, activiste sindicale, partenere sociale etc. În debutul activității,  vicepreședintele raionului Rezina, dl Teodor Cuculescu, a apreciat evenimentul, devenit tradițional în raion, le-a felicitat pe femei, le-a mulțumit pentru activitatea lor zi de zi, pentru dăruirea ce o manifestă în exercitarea rolului de mamă și soție, de păstrătoare a focului în vatră și a liniștii în societate.

În continuare, subsemnata a făcut o incursiune în istoricul şi semnificaţia zilei de 8 Martie, o zi cu importanță globală, care celebrează drepturile obținute de femei în aspect economic, politic și social și, în același timp, o reafirmare a dorinței de luptă pentru drepturi și egalitate. Am amintit și despre acțiunile și realizările  Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în 2019 în domeniile sănătății și securității muncii, educațional, întremării sănătății, informațional și despre activitatea președinților sindicatelor de ramură în informarea și protejarea femeilor sindicaliste.                                                          

Cele spuse au fost completate de dna Lilia Franț, șefă de Departament la CNSM, care s-a referit şi la perspectivele pentru anul curent.

A urmat o comunicare amplă și interesantă a dnei Elena Dimitriu, consultantă principală a DRSI despre rezultatele relevante ale CNSM în domeniul protecţiei social-economice. Acestea ţin de domeniul remunerării muncii şi domeniul protecției sociale.

Cu un discurs i-nteresant, plin de sfaturi utile pentru femei, a venit și dna Liliana Gherman, inspectoare principală de muncă în cadrul Inspecției teritoriale de Muncă Orhei. Dumneaei a vorbit în detalii despre munca salariaților angajați la lucrări sezoniere.

Vera Platon,  reprezentanta CNSM în teritoriul raionului Rezina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker