Social

Şcoala din Pistruieni, închisă. Conducerea gimnaziului riscă să fie dată afară

Gimanziului „A. Moraru” din s. Pistruieni, raionul Telenești, a fost închis și conducerea riscă să fie dată afară, a declarat pentru tv8.md ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici.

Asta, după ce la sfârșitul lunii februarie, în instituția de învățământ au fost depistate abateri grave de la normele sanitare, iar peste 30 de elevi au absentat pe motive de sănătate. În prezent, toți elevii au fost transferați în școala din satul din apropiere, unde lecțiile se desfășoară în două schimburi.

„Pe 19 februarie de la lecții absentau 73 din numărul total de 126 de elevi din instituție. Potrivit medicului de familie, doar 33 de copii au urmat tratamentul. Conducerea școlii nu a putut motiva absența altor 40 de elevi”, se arată într-o scrisoare a ministrului Corneliu Popovici către Direcția Generală Educație Telenești.

În urma unui control efectuat pe 24 februarie, autoritățile au stabilit că de la școală lipseau 80 de elevi, iar în instituția de învățământ nu era respectat regimul sanitaro-igienic și anume:

–  neasigurarea cu apă potabilă a instituției;

– lipsa agentului termic;

– dotarea insuficientă cu dezinfectante;

– nerespectarea igienei personale a elevilor;

– nefuncționarea WC-urilor pentru elevi din interiorul clădirii;

– WC-ul din curte s-a dovedit a fi într-o stare nesatisfăcătoare.

„În urma vântului puternic din 24 februarie, blocul de studii a rămas fără acoperiș. Ca urmare, Centrul de Sănătate Publică Orhei a hotărât să interzică funcționarea gimnaziului”, se arată în aceeași adresare (în imagine).

Pe 2 martie, elevii au fost transferați temporar în blocul de studii al filialei din satul Ordășei. Acolo, lecțiile sunt organizate în două schimburi, iar copiii sunt aduși din satul Pistruieni cu autobuzul.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker