Uncategorized

Proiectul ”Cetățeni pro-activi, angajament civic fortificat – societate civilă puternică!”, în curs de implementare

Recent, în satul Cuizăuca, raionul Rezina şi în comuna Climăuţii de Jos, raionul Şoldăneşti  s-au desfăşurat Cafenelele publice ”Consultările și dezbaterile publice model eficace, eficient și participativ de rezolvare a problemelor într-o localitate/comună”. Moderatorul evenimentului: Valeriu Rusu, director executiv AO ADR ”Habitat”.

Participanții la evenimente – atât la Cuizăuca (foto 1), cât şi la Climăuţii de Jos (foto 2) au lucrat în grupuri separate (reprezentanții societăţii civile, mediului de afaceri/cetățeni activi și reprezentanții administraţiei publice locale) și au generat propuneri, ce țin de genericul cafenelelor și conceptul de Dezvoltare Durabilă, satisfacerea necesităților obiectivelor: ecologic; economic; social; au depistat problemele şi au expus punctele slabe şi punctele tari pe care le vede fiecare în dezvoltarea localităţii. 

În faza finală a evenimentelor, fiecare grup (foto 3 – Climăuţii de Jos, foto 4 – Cuizăuca) a făcut prezentarea rezultatelor. Astfel APL-urile, responsabile de buna guvernare, au aflat pe viu despre doleanțele/reacția inversă a contribuabililor/cetățenilor, iar ei la rândul lor, suverani ai puterii, au aflat despre intențiile cărora le delegă puterea. În cadrul evenimentului au avut loc discuții între grupuri și au fost generate concluzii pentru îmbunătățirea guvernării la nivel local.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker