Știri

Mai mulți moldoveni au decis să facă business pe seama coronavirusului

Mai mulți moldoveni au decis să facă business pe seama coronavirusului. Pe un site de anunțuri, aceștia comercializează măști de unică folosință, care ar fi sterilizate, susțin ei. Prețul unei măști variază între 3,9 și 10 lei pentru o unitate.

Contactați de UNIMEDIA, doi dintre autorii anunțurilor au confirmat că au măști în vânzare, acestea fiind importate din Rusia și din China. Ambii au spus că măștile se vând doar ambalate în cutii, în cantități de la 50 până la 1.000 de bucăți.

Și prețurile diferă, în dependență de cantitatea procurată. Seturile a câte 50 de bucăți costă 500 de lei, respectiv, 10 lei bucata, iar cele a câte 1.000 de bucăți – 3.900 de lei, respectiv, 3,9 lei bucata.

În unul dintre cazuri, vânzătoarea ne-a spus că putem alege și culoarea măștilor. Iar dacă vrem la bucată, ne poate propune din cutia pe care a deschis-o pentru sine, la prețul de 10 lei pentru o mască. Însă ne-a avertizat că stocul nu este foarte mare și se epuizează rapid.

În alt caz, vânzătorul a spus că poate vinde doar de la 50 de bucăți în sus, deoarece sunt împachetate și sterile. Prețul solicitat de acesta este de 5 lei pentru o mască, iar la procurarea a 1.000 de bucăți, va oferi și o reducere, suma totală spre achitare fiind de 3.900 de lei în loc de 5.000.

Măștile, de vânzare pe internet în Moldova / Sursa:captura foto
Măștile, de vânzare pe internet în Moldova / Sursa:captura foto

În farmaciile din țară se atestă un deficit de măști, în contextul în care s-au confirmat la laborator primele trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Astăzi, Guvernul a aprobat o decizie prin care interzice exportul măștilor, mănușilor și produselor biocide.

La sfârșitul lunii februarie, aproape 35.000 de mii de măști de protecție au fost donate Chinei de către locuitorii orașului Ungheni, drept ajutor în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker