Evenimente

Igor Dodon nu vede o problemă în faptul că a dezvăluit numele femeii infectate cu COVID-19

Președintele Igor Dodon nu vede o problemă în faptul că a dezvăluit numele femeii infectate cu COVID-19, dând de înțeles că nici nu intenționează să-i prezinte scuze publice.

Șeful statului a fost solicitat astăzi de presă să comenteze demersul depus la Procuratura Generală prin care se cere anchetarea sa pentru dezvăluirea identității femeii bolnave de noul tip de coronavirus

„Nu este o noutate pentru mine că cineva încearcă să facă show-uri politice și capital politic. Adresări la Procuratura Generală au fost și vor mai fi în contextul alegerilor prezidențiale. Eu am verificat. În Republica Moldova sunt peste 500 de persoane cu acest nume. Alte date personale nu au fost furnizate”, a spus Igor Dodon.

Președintele a fost întrebat dacă intenționează să prezinte scuze familiei femeii bolnave pentru gestul său, care a fost criticat dur de experți și societatea civilă.

„Față de toți cei 500 de cetățeni ai RM cu același nume? Vă mulțumesc de întrebare”, a fost răspunsul lui Dodon.

Precizăm că deputatul PPDA Liviu Vovc este cel care a depus demersul la Procuratură. Legislatorul a precizat că dacă PG va dispune inițierea acestei cauze, procurorul general Alexandr Stoianoglo este așteptat în Parlament să ceară ridicarea imunității președintelui, lucru care se poate întâmpla prin votul a 2/3 din deputați.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker