Politic

Maia Sandu: „Nu trebuie să existe panică dacă nu se va găsi consens în privința unui candidat unic de dreapta pentru alegerile prezidențiale din toamna”

„Partidul Acțiune și Solidaritate spune că în viitor își va alege mult mai bine membrii de partid care vor munci mai mult în folosul formațiunii”. Declarația președintei PAS Maia Sandu a fost făcută în contextul în care candidatul independent Grigore Cobzac ar fi mințit partidul că nu va candida la alegerile pentru circumscripția din Hâncești, pe când încă era membru al formațiunii.

„Noi am depus efort pentru o a sprijini pe Olesea Stamate în calitate de candidat, iar domnul Cobzac pe care noi l-am sprijinit în alegerile anterioare a ales să ne mintă. Înainte ca Olesea Stamate să-și spună acordul pentru a fi candidata PAS, domnul Cobzac ne-a dat asigurări că nu va candida”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Mai mult decât atât, Maia Sandu afirmă că, în urma discuțiilor purtate cu Grigore Cobzac în ultimele săptămâni, a dedus că acesta ar face jocul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Președinta PAS spune că dreapta politică nu a înaintat un candidat unic deoarece atât Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, câr și Grigore Cobzac au refuzat efectuarea unui sondaj pentru a deduce care este candidatul cu cele mai mari șanse.

Cât despre alegerile prezidențiale, Maia Sandu afirmă că PAS, PPPDA, PLDM și Platforma Unirea au purtat discuții cu privire la înaintarea unui candidat unic, apolitic, însă la scurt timp după aceste întrevederi, PPPDA a înaintat propriul candidat, politic.

Președinta PAS menționează că nu trebuie să existe panică dacă nu se va găsi consens în privința unui candidat unic de dreapta pentru alegerile prezidențiale din toamna și îndeamnă clasa politică la o campanie electorală civilizată.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker