Evenimente

Avioane militare ruse, interceptate în largul Statelor Unite

Avioane militare din Statele Unite şi Canada au interceptat, marţi, două aeronave ruse de recunoaştere care zburau în largul statului american Alaska, anunţă Comandamentul de apărare aerospaţială nord-american (NORAD).

Avioane multirol americane de tip F-22, invizibile pe radare, şi avioane de vânătoare canadiene CF-18 au interceptat două avioane ruse de recunoaştere maritimă de tip Tu-142, a comunicat Comandamentul de apărare aerospaţială nord-american (NAADC), citat de CNN, relatează Mediafax.

Avioanele militare ruse au pătruns în Zona de identificare aeriană din Alaska, dar „au rămas în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Beaufort”, a precizat NORAD.

Avioanele militare ruse s-au îndepărtat fără probleme.

Incidentul intervine în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Rusia din cauza activităţilor militare din zona arctică. Oficiali de la Washington au exprimat preocupare privind activităţile desfăşurate de armata rusă în această zonă.

sursa: digi24.ro

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker