Uncategorized

Vitalie Balinschi, a câștigat în instanță procesul împotriva Consiliului Electoral Central.

Candidatul Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, a câștigat în instanță procesul împotriva Consiliului Electoral Central. Astăzi, Curtea de Apel au respins cererea CEC privind anularea înregistrării în campania electorală a lui Balinschi.

Potrivit informațiilor, la examinarea rapoartelor date, Comisia Electorală Centrală a constatat că grupul de inițiativă în susținerea lui Vitalie Balinschi, candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic „Șor”, a efectuat cheltuieli nejustificate în sumă de 177.450,00 lei, pentru tipărirea unei publicații.

Anterior, președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat, într-un briefing de presă că motivul care a stat la baza acestei acțiuni a stat nerespectarea legislației electorale de către concurentul electoral, care a folosit în campania electorală, contrar legii, fonduri financiare și materiale nedeclarate.

Dorin Cimil CEC dispune de probe video, precum și procese verbale de constatare a faptelor prin care au fost audiați mai mulți alegători de la Hîncești, „care au recunoscut că au beneficiat de transport, excursii, alimentare gratuită, organizate de către concurentul electoral al Partidului Politic „Șor”, care erau însoțite de acțiuni de determinare a alegătorilor de a vota pentru candidatul acestuia.”

Amintim că recent, Comisia Electorală Centrală a avertizat partidul „Șor” în privința depășirii plafonului mijloacelor financiare. Formațiunea politică urma să prezinte până la astăzi, 6 martie 2020, raportul final corectat conform constatărilor Comisiei.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker