Evenimente

Covid-19 poate supravieţui în aer timp de cel puţin 30 de minute şi să se propage până la 4,5 metri

Coronavirusul de tip nou Covid-19, poate supravieţui în aer timp de cel puţin 30 de minute şi să se propage până la 4,5 metri, cu alte cuvinte, mai departe decât „distanţa de securitate” recomandată de autorităţile sanitare din întreaga lume, potrivit unui studiu publicat de oamenii de ştiinţă chinezi, citat marţi de EFE și de Agerpres.

Studiul, realizat de epidemiologii guvernului chinez şi publicat de presa locală, relevă că virusul poate „rezista zile întregi” pe suprafeţele pe care cad stropi de respiraţie ale persoanelor infectate, ceea ce sporeşte riscul de contagiune în cazul în care o altă persoană atinge acea suprafaţă şi ulterior îşi atinge faţa.

Timpul în care virusul rezistă pe o suprafaţă depinde de factori precum temperatura, potrivit studiului. De exemplu, la circa 37 de grade Celsius, virusul poate supravieţui între două şi trei zile pe materiale precum sticla, pânza, metalul, plasticul sau hârtia.

Aceste descoperiri fac șubrede sfaturile autorităţilor sanitare din întreaga lume, conform cărora oamenii trebuie să păstreze o „distanţă sigură” de la unul până la doi metri, a comentat cotidianul South China Morning Post.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close