Investigații

Cum s-au îmbogățit deputații „transfugi” în 2016. Case și mașini noi la scară

Anticoruptie.md

Mai mulți dintre deputații care și-au părăsit fracțiunile pentru a face parte din majoritatea parlamentară, iar ulterior, unii dintre ei, au aderat la Partidul Democrat, au făcut achiziții scumpe în 2016. Portalul Anticoruptie.md a analizat declarațiile de avere ale acestora pentru anul trecut, iar potrivit rezultatelor, cei mai mulți dintre acești deputați s-au făcut în 2016 cu mașini noi.

Fostul deputat comunist Igor Vremea și-a cumpărat anul trecut un Hyundai Tucson nou-nouț, evaluat la prețul de 534.000 de lei. Parlamentarul a menţionat că automobilul a fost procurat în leasing, iar valoarea împrumutului este de 315.000 de lei. Vremea indică în continuare în declarația sa de avere o casă nefinisată de 195,8 metri pătrați, a cărei valoare nu este precizată.

Și Boris Golovin, care de asemenea a trecut de la comuniști la democrați, și-a luat anul trecut un Hyundai Santa Fe nou, estimat la 38.300 de euro. Deputatul a contractat un credit pentru achitarea mașinii de la BT Leasing MD, de 22.980 de euro, pentru o perioadă de trei ani.

Fostul liberal-democrat Octavian Grama are, din 2016, o nouă Toyota Rav4, care l-a costat 438.884 de lei. Grama și-a vândut anul trecut, cu 45.000 de lei, Dacia Logan-ul deținut de câțiva ani. Fostă socialistă, în prezent deputat democrat, Lidia Lupu deține, cu mandat, din 2016, o Skoda Superb produsă în 2012. Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchiconduce de anul trecut un Subaru din 2008, care l-a costat circa 100.000 de lei.

Deși nu indică niciun automobil nou, fosta colegă de fracțiune a lui Grama și Ghilețchi, Aliona Goța, în prezent deputat neafiliat, menționează de asemenea în declarația sa de avere un împrumut de la BT Leasing MD, contractat în 2016, în valoare de 7.050 de euro.

Alți deputați „transfugi” și-au cumpărat locuințe noi pe parcursul anului trecut. Fostul comunist Sergiu Stati și-a cumpărat un apartament de 105,8 metri pătrați, evaluat la 555.179 de lei, și un spațiu de 40 de metri pătrați. Tot în 2016, deputatul și-a vândut vechiul apartament cu 562.466 de lei.

Ștefan Creangă s-a ales anul trecut cu o casă nouă, evaluată la prețul de 1,3 milioane de lei și o motocicletă Honda VT pentru care a plătit 8.000 de euro. Totuși, deputatul indică mai multe împrumuturi obținute în ultimii ani din Italia și Bolivia, toate fără rată a dobânzii. În 2016, deputatul a împrumutat din Bolivia 40.000 de dolari pe care trebuie să îi întoarcă în cinci ani. Între timp, Creangă mai are de întors 30.000 de dolari și 50.000 de euro unor creditori din cele două țări.

Anticoruptie.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker