Evenimente

Igor Dodon a fost criticat azi dur, după ce a dezvăluit numele persoanei care ar fi adus temutul coronavirus în R. Moldova.

Președintele Igor Dodon a fost criticat azi dur, inclusiv pe rețelele de socializare, după ce a dezvăluit numele persoanei care ar fi adus temutul coronavirus în R. Moldova.

Solicitat de Jurnal.md, Ion Guzun, jurist al Centrului de Resurse Juridice din Moldova observă că discursul de ură persistă deseori în cuvântările lui Igor Dodon și din păcate el nu a fost sancționat niciodată pentru aceasta.

„Divulgarea informației despre presupusa persoană care ar fi adus în RM coronavirusul de fapt ar putea nici să nu corespundă adevărului, pentru că între timp au venit mai multe persoane din Italia care puteau fi purtătoare ale acestui virus. Divulgarea informației despre un anumit pacient alimentează în cazul dat discursul de ură, atacurile la persoană îndreptate împotriva acestei paciente. Sper mult ca societatea să conștientizeze și să pună capăt acestui flagel”, a spus juristul.

Ion Guzun a mai precizat că există o hotărâre CEDO care stabilește că imunitatea președintelui nu trebuie să fie nelimitată. „În cazul dat el a dezvăluit date cu caracter personal care afectează o familie. Imunitatea președintelui trebuie să fie una funcțională, să reiasă din obligațiunile pe care le are. El nu este nici medic chirurg, nici psihiatru. Nu trebuie să depășească atribuțiile constituționale pe care le are un șef de stat”, a conchis juristul.

Amintim că Igor Dodon a dezvăluit numele persoanei în momentul în care a fost întrebat dacă e adevărat ce se spune în presa din România că în RM este un cetățean român internat cu Covid 19. Dodon a menționat că ar fi vorba de aceeași persoană și a dezvăluit numele doamnei care a fost recent internată și care ar avea dublă cetățenie.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker