Social

VIDEO// Cum sunt transportate persoanele suspectate de coronavirus la spitalul „Toma Ciorbă”

Momentul când patru persoane suspectate de coronavirus sunt aduse la spitalul „Toma Ciorbă” a fost filmat de reporterii Deschide.MD. Pacienții au fost transportați cu două ambulanțe, iar personalul medical care îi însoțea și specialiștii care i-au întâmpinat, purtau doar măști de protecție.

Nici șoferii ambulanței, și nici echipa de medici nu au vrut să discute cu reporterii noștri.

Medicii de la ambulanță sunt dotați cu echipamente de protecție individuală doar în cazurile în care transportă pacienți testați pozitiv pentru coronavirus. În cazul unor suspiciuni de infectare, aceștia nu sunt obligați să poarte costume de acest fel. Aceasta este explicația ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Zilnic, noi avem mai multe transportări la Spitalul „Toma Ciorbă” și medicii nu pot să poarte asemenea echipamente la fiecare caz de suspiciune”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului, Cristina Stratulat.

Mai mult, aceasta ne-a declarat că femeia de 48 de ani, testată pozitiv pentru coronavirus, a fost transportată de la Aeroport la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” cu o ambulanță simplă, iar medicii nu purtau echipament special, cu excepția măștilor de protecție. Abia după ce s-a confirmat prezența virusului COVID-19 în organismul femeii, medicii de la ambulanță, care au transportat-o de la „Toma Ciorbă” la Spitalul Republican, au purtat echipamente de protecție individuală.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker