Uncategorized

VIDEO// Dodon: Maia Sandu mai întâi a refuzat să-mi dea mâna, apoi a făcut cu noi coaliție.

Liderii Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat au continuat discuțiile privind crearea unei coaliții de guvernare. Deocamdată se discută pe politicile interne și externe, ceea ce nu vizează și eventuale partajări de fotolii în Guvern, a declarat președintele țării, Igor Dodon.

„În utlimele zile au mai avut loc discuții la nivelul conducerii PSRM și PD.

În luna noiembri anul trecut, atunci când am desemnat candidatura la funcția de prim-ministru, am spus că este un Guvern minoritar și peste câteva luni urma să revenim cu o soluție. Un Guvern minoritar nu poate activa mult timp, de aceea trebuie să luăm o decizie, continuă acest cabine de miniștri, mergem la alegeri anticipate sau se crează o coaliție majoritară.

Dacă se ajunge la formalizarea unei coaliții, vom avea stabilitate următorii 2-3 ani. Dacă nu, atunci se va ajunge la alegeri anticipate”, a declarat șeful statului, Igor Dodon.

Potrivit oficialului, la moment discuțiile se axează pe politicile interne și externe ale țării, aceasta fiind prima etapă de negocieri.

„A doua etapă deja va viza partajarea ministerelor. Dacă se convine și pe al doilea, se va semna un acord de responabilitate de către PSRM și PD. Apoi se va veni la mine cu solicitări privind remanierile guvernamentale, aceasta va fi ultima etapă”, a spus Igor Dodon.

Întrebat de ce PSRM este gata de o coaliție cu PD, la 9 luni de la declarațiile că nu va forma o alianță cu această formațiune, Igor Dodon a menționat că democrații sunt în proces de reformare, ceea ce a schimbat situația.

„Dar Maia Sandu, cu care am stat la masa negocierilor și am numit-o prim-ministru, nu a vrut să-mi dea mâna, aici, la etajul doi, anul trecut în luna martie. Ulterior i-am încredințat tot Guvernul”, a mai spus Igor Dodon/

„Iată cei de pe dreapta umblă cu declarații piperate, dar nu tot ei îi sugerează Maiei Sandu să facă o colaiție cu PD dacă vrea să câștige alegerile prezidențiale?

Noi mergem pe aceleași principii pe care am mers cu Blocul ACUM, doar că nu vom oferi întreg Guvernul democraților. Vedem unde se va ajunge”, a mai spus Igor Dodon.

PSRM și PD au anunțat, săptămâna trecută, că lansează negocieri privind crearea unei coaliții majoritare. Democrații au solicitat jumătate dintre portofoliile din cabinetul de miniștri, iar socialiștii au lăsat să se înțeleagă faptul că sunt gata să cedeze, printre altele, Apărarea și Externele.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker