Evenimente

Starea de sănătate a femeii infectate cu Covid-19 are o dinamică pozitivă ușoară

Starea de sănătate a femeii infectate cu Covid-19 are o dinamică pozitivă ușoară, iar pacienta nu mai are nevoie de respirație asistată, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

„Avem o dinamică pozitivă ușoară, deja persoana nu mai are nevoie de respirație asistată. Sperăm foarte mult ca tratamentul care este prescris și acea asistență medicală oferită să aibă o dinamică pozitivă și să se însănătoșească”.

Medicii nu cunosc despre evoluția anterioară a bolii la pacienta revenită recent din Italia, decât datele oferite de aceasta la internarea în cadrul instituției medicale.

„Noi am solicitat date oficiale din partea autorităților italiene prin intermediul canalelor diplomatice pentru a vedea dacă au fost prelevate anumite teste, dacă au fost rezultatele acestor testele, care a fost tratamentul. Am făcut o sesizare către autoritățile italiene și așteptăm acest răspuns”, a declarat Dumbăveanu.

Amintim că femeia a fost preluată de la Aeroport la data de 7 martie de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată sâmbătă la ora 11:47 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Din cele 136 de persoane care au venit la Chișinău, sâmbătă, cu aceeași cursă cu care a zburat și femeia confirmată pozitiv cu coronavirus, 14 nu au fost încă identificate de către autorități. Pasagerii ar fi completat eronat fișele medicale, ceea ce crează dificultăți în procesul de identificare a acestora.

Autoritățile inteționează să restricționeze tranzitul țării noastre de către cetățeni străini ce vin din zone afectate masiv de coronavirus. de asemenea, ar putea fi schimbată legea privind tragerea la răspundere a celor care mint la frontieră și introduc, intenționat, date eronate în fișele medicale.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker