Evenimente

Igor Dodon, a dezvăluit astăzi numele femeii infectate cu coronavirus și care e internată în acest moment la spitalul Republican din capitală

Președintele, Igor Dodon, a dezvăluit astăzi numele femeii infectate cu coronavirus și care e internată în acest moment la spitalul Republican din capitală pentru monitorizare. Contact de Agora, președintele Asociației Datelor cu Caracter Personal din Moldova, Sergiu Bozian, a declarat că Dodon ar fi încălcat legislația, iar pacienta are tot dreptul să depună o plângere la Centrul Datelor cu Caracter Personal. 

Precizăm că în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon a fost întrebat dacă este adevărat că un cetățean român, infectat cu coronavirus, se află pe teritoriul R. Moldova. În replică, președintele a spus că ar fi vorba despre femeia venită din Italia și care e internată în acest moment la spitalul Republican, întrucât deține cetățenie dublă.

În acest moment, Dodon a dezvăluit și numele și prenumele pacientei.

Contactat de Agora, expertul în protecția datelor personale, Sergiu Bozian, explicat că în acest caz președintele a încălcat legislația.

„Publicarea numelui reprezintă o încălcare a drepturilor pacientului și a legislației privind datele cu caracter personal. În acest caz declarația lui Igor Dodon ar putea avea urmări grave pentru pacientă, copiii femeii, toate rudele și prietenii. În situația dată persoana poate depunde o plângere la Centrul Datelor cu Caracter Personal sau chiar Centrul se autosesizează pe acest aspect”, a declarat Sergiu Bozian, președintele Asociației Datelor cu Caracter Personal din Moldova.

Amintim că moldoveanca infectată cu COVID-19 a fost internată la Spitalul Clinic Republican. Femeia a fost preluată de la Aeroport, de  serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, având bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală. Aceasta suferă, de asemenea, de diabet zaharat de gradul doi și hipertensiune.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker