Social

Radu Foltea: „Peste 1 500 de deținuți au fost eliberați din penitenciarele R.Moldova doar în perioada 10 februarie – 6 martie.”

Peste 1 500 de deținuți au fost eliberați din penitenciarele R.Moldova doar în perioada 10 februarie – 6 martie. Din numărul total al celor care au beneficiat de reducerea pedepsei pentru condițiile „precare de detenție”, doar o persoană a fost condamnată pentru infracțiune ușoară, în timp ce marea majoritate – pentru infracțiuni grave și deosebit de grave. Datele au fost prezentate în Parlament de către secretarul de stat al Ministerului Justiției, Radu Foltea.

În cadrul dezbaterii proiectului privind „suspendarea aplicării reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție”, deputații s-au arătat uimiți de statistica prezentată:

Veronica Roșca (PAS): Vreți să spuneți că la 10 februarie au fost 142 de eliberați, iar la 6 martie sunt 1 700?
Radu Foltea: Această informație am discutat-o și am verificat-o în această dimineață cu directorul interimar al ANP.
Veronica Roșca (PAS): Voi într-o lună eliberați pe bandă rulantă câte 1 500 de deținuți? Îmi pare grav acest lucru.
Radu Foltea: Nu noi eliberăm, ci instanțele de judecată în baza deciziilor adoptate.

Chiar și socialiștii s-au arătat nemulțumiți de statistica prezentată. Deputatul PSRM Grigore Novac a atras atenția că doar într-un singur caz judecătorul s-a deplasat la fața locului pentru a vedea condițiile de detenție, iar din cei 1 700 de deținuți eliberați – doar un singur caz este infracțiune ușoară.

Autorități criminale deja sunt în libertate, iar prin acest mecanism pretind să ajungă la libertate”, a precizat parlamentarul.

De precizat că potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, până la data de 10 februarie au fost înregistrate 5 372 de plângeri cu privire la condițiile precare de detenție din cei circa 6 700 de deținuți.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker