Social

DOC// Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea, are în proprietate 24 de terenuri agricole primite cu titlu de donație

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea, are în proprietate 24 de terenuri agricole. Potrivit declarației sale de avere din 2019, toate terenurile au fost obținute prin donații, data obținerii fiind aceeași la toate bunurile – 18 aprilie 2019. Valoarea totală a terenurilor este de 221308 lei. În declarația sa de avere din 2018 acesta nu avea bunurile respective.

De menționat faptul că bunurile au fost obținute în timp ce Flocea se afla în funcția secretar general al Aparatului președintelui Igor Dodon. În funcția respectivă Flocea a venit la finele anului 2016, după învestirea socialistului Dodon în funcția de președinte al R. Moldova. Atunci, acesta lăsase fotoliul de șef al Direcției teritoriale Centru la CNA, pentru a accede în funcție.

După obținerea, la 18 aprilie 2019, a terenurilor „prin donație”, Flocea pleacă din funcția de secretar general al lui Dodon, iar la sfârșitul lui iulie 2019, după ce socialiștii au făcut alianță cu Blocul electoral ACUM și au preluat guvernarea, Flocea revine la CNA, în funcția de director. Acesta a fost ales, pe o perioadă de cinci ani, în urma unui concurs organizat de Parlament și confirmat în funcție, prin decret prezidențial, de Igor Dodon.

[embeddoc url=”http://cuvintul.md/wp-content/uploads/2020/03/declaratie.pdf” download=”all”]

Sursa: deschide.md

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close