Politic

Dorin Drăguțanu: „Măsurile cerute de Procuratură cu privire la reținerea mea mi se par exagerate și care nu reflectă situația reală”

Ex-guvernatorul Băncii Naționale a venit la Judecătoria cu sediul în sectorul Ciocana echipat cu un rucsac, pregătit să afle decizia la demersul procurorului, care a fost admisă de către magistrați, stabilindu-i un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Dorin Drăguțanu.

„Sunt pregătit pentru orice evoluție, de asta am venit cu rucsacul. M-am gândit că dacă va fi admis demersul procurorului va trebui să fiu pregătit”, a declarat ex-guvernatorul BNM.

Potrivit lui Drăguțanu, învinuirile ce i se aduc sunt exagerate și departe de realitate, având în vedere că acest credit de urgență s-a oferit după ce BNM a preluat controlul băncilor implicate în tranzacțiile ce au dus la frauda bancară.

„Măsurile cerute de Procuratură cu privire la reținerea mea mi se par exagerate și care nu reflectă situația reală. Băncile controlate de Ilan Sor erau în faliment. În momentul în care BNM a luat sub control aceste bănci, doar după aceea a fost acordat credit de urgență”, a precizat Drăguțanu.

Ex-guvernatorul BNM a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, după ce Procurarura Anticorupție a cerut arestarea preventivă a acestuia. Decizia a fost luata în aceasta seară de judecătorii de la Judecătoria din Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana. Dorin Drăguțanu este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul furtului miliardului.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker