Politic

Batrîncea : „Oamenilor le este totuna cine e la guvernare”

„Discuțiile cu PD pot dura și câteva săptămâni”, dar la baza unei posibile coaliții va sta vechiul document semnat între PSRM și ACUM. O spune vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, după prima rundă de negocieri PD-PSRM. Deputatul socialist, în unison cu colegul său din PD, Dumitru Diacov, spune că cele două părți nu au discutat partajări de ministere. 

„Înțelegem că vă interesează funcțiile. Nu s-a discutat despre partajări, doar ce ar putea sta la baza negocierilor. Va sta acordul PSRM-ACUM, e consistent și reflectă practic toate necesitățile de moment ale R. Moldova. Dacă acordul va fi semnat, va conține fix toate prevederile semnate de blocul ACUM, așa că nu vedem nicio problemă dacă ACUM va susține acordul”, a spus Batrîncea.

Socialistul susține că s-a discutat doar potențiale domenii în care va avea loc împărțeala: „Economia sau externe, dar nu am discutat partajarea ministerelor. Poate în acest weekend vom avea și alte discuții, poate în alt format mai îngust, ca să vedem dacă putem ajunge la un program de guvernare. Ne vom axa de dezvoltare durabilă, programe sociale. Dacă ajungem la numitor comun, PD a spus că sunt o forță pro-europeană, noi am spus că nu vedem o problemă în acest sens. Nu avem niciun stres în ceea ce ține relațiile cu Estul și Vestul”, a mai spus deputatul.

Batrîncea afirmă că PSRM nu se teme de anticipate, în cazul în care discuțiile cu PD vor eșua, dar „în caz de anticipate Parlamentul va rămâne cam la fel”.

„Oamenilor le este totuna cine e la guvernare, ei vor condiții de viață mai bună”, susține Batrîncea.

Pecizăm că și democrații au ieșit în fața presei pentru a da o calificare primei runde de discuții, pe care au numit-o „prietenească”. Și democratul Dumitru Diacov a spus că cele două echipe nu au discutat candidați și partajări de ministere. În același timp, democratul spune că ar fi „normal” dacă 50% din ministere ar reveni PD-ului, în cazul unei posibile alianțe. La remarca reporterilor că PSRM „nu sunt tocmai europeni”, Diacov a răspuns cu o glumă: „O să încercăm să-i recolorăm”.

Amintim că, pe 4 martie, și PSRM a convocat ședința Consiliului Politic Național, unde a primit mandatul de purta negocieri cu PDM și de a încheia parteneriate politice „pentru asigurarea unei guvernări stabile”. Socialiștii au mai menționat că PDM este singurul partid parlamentar deschis dialogului privind crearea unui parteneriat politic.

Miercuri seara, PD a anunțat convocarea unui Consiliu Național propriu. După aproape trei ore, democrații au anunțat că va purta discuţii cu PSRM pentru revenirea la guvernare. „În cazul unor eventuale discuţii, vom pune în prim plan, ca priorităţi, parcursul european şi o politică externă orientată spre Vest, relaţii bune cu vecinii România şi Ucraina”, a spus Pavel Filip. Democrații promiteau că își vor anunța decizia finală .

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker