Politic

VIDEO// Diacov: „Domnul Candu a fost autorul moțiunii de cenzură împotriva Maiei Sandu”

Liderul fracțiunii democraților neagă afirmațiile Partidului Acțiune și Solidaritate că ar fi încercat să discute cu PD în privința unei eventuale colaborări. „Niște șmecherii, un fel de grădiniță de copii cu diferite declarații și apoi diferite acuzații”, a declarat Dumitru Diacov, într-UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

Președintele de onoare al PD susține că nu a discutat „în viața lui” cu lidera PAS, Maia Sandu, deși a așteptat o astfel de inițiativă.

„Eu am votat-o de două ori pe Maia Sandu, ea nu și-a permis niciodată să vină la noi… prima dată în viață am dat mâna cu dânsa acum 3 săptămâni, la ambasada Germaniei. Eu m-am propus să o salut și doamna parcă s-a speriat așa nu știu cum”, a povestit parlamentarul.

Mai mult decât atât, Diacov spune că Maia Sandu a transmis tot felul de mesaje privind imposibilitatea de a discuta cu PD atât timp cât în această formațiune se regăsește Andrian Candu, „legat strâns” de Vladimir Plahotniuc. Într-un final, Candu a părăsit PD și transmite mesaje de sprijin în adresa fostei prim-ministre.

„Domnul Candu a fost autorul moțiunii de cenzură împotriva Maiei Sandu. El e a venit cu textul pregătit gata. El a fost una dintre primele persoane care a pledat pentru votarea Guvernului Chicu. A avut întrevederi cu Igor Dodon și era foarte fericit după aceste întrevederi”, a spus Diacov.

Potrivit lui, în actualele condiții, când PD a rămas fără 7 deputați, eventuale discuții pe crearea unei coaliții cu Blocul ACUM nu-și au rostul.

„Noi eram 29, împreună cu ACUM eram 54. Acum suntem 48, ce facem cu 48 de voturi? Nu facem nimic. Sau să ne ducem la grupul Șor? Sau la Candu? Acolo nu trebuie cu Candu de discutat, dar cu alții, care au făcut acest scenariu”, a spus Diacov.

PD și PSRM au anunțat lansarea discuțiilor pe crearea unei coaliții de guvernare. PAS a emis o declarație prin care a spus că a încercat să discute cu PD, în tot acest răstimp, însă acestea au eșuat.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker