Uncategorized

Administraţia or. Rezina are un nou partener – Coaliţia Locală pentru Bugetare Participativă

Coaliţia Locală pentru Bugetare Participativă, care va activa în oraşul Rezina, a fost fondată luni, 2 martie, în cadrul unei întruniri, la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile, administraţiei oraşului, mass-media, dar şi experţii Centrului  Analitic Independent „Expert-Grup” Tatiana Savva şi Alexandru Fală.

Conform Regulamentului, discutat şi aprobat în cadrul întrunirii, Coaliţia este o asociaţie informală de cetăţeni, fără statut de persoană juridică, formată din membri voluntari şi care are drept scop îmbunătăţirea transparenţei bugetare, promovarea activismului civic şi implicarea cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale. 

Coaliţia urmează să stabilească un parteneriat viabil de colaborare cu autorităţile publice locale privind creşterea gradului de transparenţă decizională şi bugetară, implicarea cetăţenilor în procesul de stabilire a priorităţilor şi cheltuirea eficientă a resurselor publice şi a investiţiilor străine, discutarea publică a problemelor oraşului şi determinarea căilor de soluţionare a lor, să ofere administraţiei oraşului suportul necesar în elaborarea şi executarea corectă a bugetului oraşului.

Membru al coaliţiei poate deveni orice cetăţean al comunei Rezina, care a împlinit 15 ani şi care nu deţine o funcţie de demnitate publică electivă (primar, consilier local/raional).

 Regulamentul  mai  stipulează că şedinţele Coaliţiei sunt deschise pentru public, se desfăşoară cel puţin o dată în semestru, deciziile, actele coaliţiei sunt disponibile pentru toţi membrii organizaţiei.

Participanţii la întrunire l-au ales în calitate de secretar al Coaliţiei Locale pentru Bugetare Participativă Rezina pe Valeriu Rusu, director executiv al Asociaţiei Obşteşti Agenţia de Dezvoltare Regională ”Habitat”, iar în calitate de partener – Asociaţia Obştească  „Nufărul”.

Coaliţia Locală pentru Bugetare Participativă Rezina va activa sub egida Centrului analitic Independent „Expert-Grup”.

În imagine: Participanţii la lansarea Coaliţiei Locale pentru Bugetare Participativă sunt gata să-şi manifeste activismul întru creşterea gradului de transparenţă decizională şi bugetară. 

 

Tudor Codreanu

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker