Util

Ați folosit vreodată salamura de la brânză? Sigur că o aruncați! Acum nu veți mai face niciodată acest lucru.

În Moldova salamură se numește apa (sau zerul) cu sare  în care  se ține brânza închegată (se pun 5 litri de apă la 1 kg de sare). Gospodinele astfel conservează brânza pentru iarnă. Dar când folosesc produsul de bază, salamura o aruncă, pentru că nu știu la ce ar fi bună. Pe când ea – fie că e pe bază de apă sau cu atât mai bine de zer – poate fi adăugată în loc de sare în ciorbe, supe, borșuri, sosuri. Va da un plus de gust mâncării, pe lângă faptul că este și folositoare.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close