Politic

Candidatul Partidului „Șor” pentru alegerile parlamentare noi,Vitalie Balinschi, riscă să fie exclus din cursa electorală pentru depășirea plafonului mijloacelor financiare

Candidatul Partidului „Șor” pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hîncești, Vitalie Balinschi, riscă să fie exclus din cursa electorală pentru depășirea plafonului mijloacelor financiare. Comisia Electorală Centrală a avertizat partidul „Șor” și a dispus să lipsească partidul de alocațiile de la bugetul de stat până la finele anului 2020.

Foto: Partidul ȘOR/Facebook

Legislația electorală spune că partidele politice, blocul electoral și candidații independenți care au constituit grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de deputat pe circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, au obligația să prezinte CEC, săptămânal, rapoartele privind finanțarea activității grupurilor de inițiativă și, ulterior, cele finale pentru întreaga perioadă de activitate a grupurilor de inițiativă.

La examinarea rapoartelor date, Comisia Electorală Centrală a constatat că grupul de inițiativă în susținerea lui Vitalie Balinschi, candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic „Șor”, a efectuat cheltuieli nejustificate în sumă de 177.450,00 lei, pentru tipărirea unei publicații.

Prin urmare, partidul „Șor” este învinuit de încălcarea art. 41 . (4) din Codul electoral, și anume pentru neefectuarea tuturor cheltuielilor pentru campania electorală din contul bancar „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă” și, respectiv, pentru nedeclararea acestora.

Formațiunea politică urmează să prezinte până la 6 martie 2020, inclusiv, raportul final corectat conform constatărilor Comisiei.

Pentru depășirea plafonului mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă” stabilit de către CEC, Partidul Politic „Șor” a fost avertizat. Totodată, CEC a decis să lipsească Partidul Politic „Șor” de alocațiile de la bugetul de stat până la finele anului 2020.

Totodată, CEC anunță că va sesiza Procuratura Generală în vederea examinării celor constatate, sub prisma existenței elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute la art.1811 Cod Penal (coruperea alegătorilor

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker