Evenimente

Incendierea rămășițelor vegetale este o infracțiunie

În perioada 24 februarie – 1 martie curent, unitatea de salvatori și pompieri din Șoldănești a fost solicitată de mai multe ori să lichideze incendiile care cuprind sectoare importante cu vegetație uscată.

Potrivit lui Lilian Cazac, șeful SSE Șoldănești, în ansamblu, echipa de intervenții s-a deplasat de șase ori la Climăuții de Jos, Parcani și Mihuleni. Sursa citată a precizat că, totuși, cele mai multe incendii au fost lichidate în teritoriul primăriei Șoldănești. Ca regulă, dorind să distrugă rămășițele vegetale pentru a contribui la creșterea ierbii, oamenii dau foc la acestea.

Lilian Cazac a precizat că instituțiile abilitate urmează să estimeze suma prejudiciului și să stabilească persoanele vinovate, care vor fi trase la răspundere

Victor Sofroni

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker