Evenimente

Grijile Comisiei pentru Situații Excepționale Teleneşti

La ședința recentă a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Telenești au fost puse în discuție mersul pregătirii pentru aplicaţiile demonstrative, situaţia pe raion vizavi de infecţia cu coronavirusul de tip nou, urmările vântului puternic din 24 februarie.

Participanţii la şedinţă au luat cunoştinţă de mersul pregătirii primăriilor și serviciilor protecției civile pentru controlul stării protecției civile și aplicațiile demonstrative din acest domeniu, preconizate pentru zilele de 6 – 8 mai 2020, planul calendaristic și planul-scenariu de desfășurare a aplicației demonstrative, rolul fiecăruia în procesul controlului complex și aplicației date. S-a vorbit şi despre nivelul de pregătire a documentației în domeniul protecției civile, formațiunile din subordine și tehnica din dotare.

Membrilor Comisiei, șefilor serviciilor protecției civile li s-a înmânat lista de documente necesare pentru a fi elaborate în domeniul protecției civile și obligațiunile de intervenție la fiecare locație aparte.

În continuare, Eugen Manoli, șeful Centrului de Sănătate Publică Telenești a prezentat o informaţie despre măsurile de prevenire și control în teritoriu a infecțiilor cu coronavirusul de tip nou (2019-nCoV), accentuând asupra posibilităţilor de prevenire a îmbolnăvirilor. 

Primăria Pistruieni a intervenit către Consiliul Raional cu o cerere de a contribui financiar la reparaţia acoperişului unei aripe a blocului de studii a Gimnaziului „Anton Moraru” pe o suprafață de 750m2,deteriorată pe 24 februarie de vântul puternic – pagubă directă este estimată la 142 mii lei. Comisia a decis să înainteze spre examinare pachetul de documente prezentat de primăria Pistruieni Consiliului Raional, menţonându-se că în caz dacă în fondul de rezervă al Consiliului Raional nu se vor găsi resursele necesare, se va interveni după ajutor către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Trofim Gherman, şeful Serviciului Prevenție al SSE Telenești

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker