Politic

Pavel Filip, despre o eventuală coaliție PD/PSRM: Avem diferențe majore de ideologie. PD rămâne un partid pro-european

În ciuda „diferențelor majore de ideologie” dintre PD și PSRM, Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce se va așeza la masa negocierilor cu socialiștii cu anumite condiții, reiterând faptul că partidul „rămâne unul pro-european”.

Foto: UNIMEDIA

„În cazul unor eventuale discuții, vom pune în prim plan ca priorități parcursul european și o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, relații bune cu vecinii România și Ucraina, integritatea teritorială a țării, securitatea statului, inclusiv securitatea și independența energetică, valorile identitare (limba și istoria). Acestea sunt pentru noi linii roșii și numai în aceste condiții pot avea loc anumite discuții”, a menționat liderul PD.

Pavel Filip, despre o eventuală coaliție PD+PSRM / Sursa:Pavel Filip/Facebook

Astăzi, PD a decis că va purta discuții cu partidul socialiștilor pentru revenirea la guvernare.

Mai devreme, PSRM a anunțat că lansează negocierile cu democrații în vederea formării unei coaliții oficiale de guvernare.

Partidele de opoziție consideră că o eventuală înțelegere între PD și PSRM nu ar juca în interesul cetățenilor. PAS a anunțat că în ultimele săptămâni a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD, însă toate încercările au fost refuzate, „sub diferite pretexte”.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker