Politic

Pavel Filip, despre o eventuală coaliție PD/PSRM: Avem diferențe majore de ideologie. PD rămâne un partid pro-european

În ciuda „diferențelor majore de ideologie” dintre PD și PSRM, Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce se va așeza la masa negocierilor cu socialiștii cu anumite condiții, reiterând faptul că partidul „rămâne unul pro-european”.

Foto: UNIMEDIA

„În cazul unor eventuale discuții, vom pune în prim plan ca priorități parcursul european și o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, relații bune cu vecinii România și Ucraina, integritatea teritorială a țării, securitatea statului, inclusiv securitatea și independența energetică, valorile identitare (limba și istoria). Acestea sunt pentru noi linii roșii și numai în aceste condiții pot avea loc anumite discuții”, a menționat liderul PD.

Pavel Filip, despre o eventuală coaliție PD+PSRM / Sursa:Pavel Filip/Facebook

Astăzi, PD a decis că va purta discuții cu partidul socialiștilor pentru revenirea la guvernare.

Mai devreme, PSRM a anunțat că lansează negocierile cu democrații în vederea formării unei coaliții oficiale de guvernare.

Partidele de opoziție consideră că o eventuală înțelegere între PD și PSRM nu ar juca în interesul cetățenilor. PAS a anunțat că în ultimele săptămâni a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD, însă toate încercările au fost refuzate, „sub diferite pretexte”.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close