Evenimente

Trei sărbători ce ne reprezintă ca neam

Odată cu sosirea primăverii marcăm trei sărbători gemene: datina străveche a Mărțișorului; ziua de omagiere a sfătosului bunic din Humulești Ion Creangă; ziua de naștere a renumitului compozitor, Eugen Doga.

Copiii ne-au readus aminte că avem un neam cu tradiții și obiceiuri frumoase care sunt păstrate cu sfințenie din moși strămoși.

Serbarea organizată pe 1martie la Biblioteca Publică din s. Vadul-Leca, raionul Teleneşti s-a numit „Bogății Crengiene”.  Copiii au recitat poezii despre cel mai frumos anotimp, primăvara, au dăruit celor dragi mărțișoare, după obiceiul strămoșesc, au înscenat mai multe fragmente din opera lui Ion Creangă, au dansat vals pe melodiile marelui compozitor E.Doga.

Diana Melinschi, șefa Bibliotecii Publice

din s. Vadul-Leca

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker