Evenimente

Andrei Năstase, a acționat în judecată Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității

Liderul PPDA, Andrei Năstase, fost ministru de Interne, a acționat în judecată Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, după ce instituția a emis pe 13 ianuarie curent hotărârea potrivit căreia Andrei Năstase „trebuie să prezinte scuze publice” pentru instalarea unui crucifix în holul Ministerului de Interne,mentioneaza jurnal.md.

 

După ce Andrei Năstase a contestat decizia Consiliului ca fiind ilegală, instanța a considerat că cererea întrunește condițiile pentru a fi judecată pe fond. Astfel, prima ședință de judecată urmează să aibă loc pe 2 aprilie 2020, la ora 9:00.

„Dacă justiția moldovenească va desconsidera abordările europene, ale lumii civilizate, jurisprudența Curții Europene în chestiuni similare, voi reclama guvernul la înalta Curte Europeană”, a precizat Andrei Năstase, pentru Jurnal.md.

judecată Năstase Consiliu pentru EgalitateAmintim că, pe 13 ianuarie 2020, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a emis o hotărâre în privința crucifixului inaugurat la Ministerul de Interne în perioada în care Andrei Năstase era ministru.

Potrivit deciziei Consiliului, instalarea crucifixului și discursul susținut la eveniment reprezintă instigare la discriminare pe criteriul de convingeri.

Domnul Andrei Năstase va aduce scuze publice, în termen de 10 zile de la recepționarea prezentei decizii, pentru instigarea la discriminare pe criteriul de convingeri manifestată prin instalarea crucifixului și discursul de la evenimentul respectiv. MAI va înlătura simbolistica religioasă din holul instituției”, se spune în decizia care a stârnit controverse în societate.

La rândul său, Năstase a declarat că nu are de gând să prezinte scuze publice și că va merge până în pânzele albe.

„Nu despre crucifix este vorba în decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Năstase, care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, să fie din nou linșat mediatic și compromis. Aș fi vrut aceeași determinare din partea instituțiilor statului în cazuri cu adevărat reale, în special a profanării simbolicii de stat de către președintele Dodon, prin scoaterea crucii din stema R. Moldova. Aștept să văd cum Dodon și ministrul său de interne vor îndrăzni să scoată Crucifixul din MAI. Ce va urma? Răstignirile din întreaga republică? Răspunsul meu, mai ferm ca niciodată, este limpede – Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”, a comentat anterior Andrei Năstase.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker