Politic

Igor Dodon despre protestul din PMAN : „Ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice”

Șeful statului, Igor Dodon a venit cu o reacție la protestele veteranilor conflictului de pe Nistru din fața clădirii Guvernului. Potrivit președintelui, există informații că mulți protestatari ar fi fost aduși în mod organizat de către unii lideri, care ar fi fost plătiți de oameni, văzuți anterior în anturajul fostului lider PD, Vlad Plahotniuc.

„Memoria veteranilor noștri de război, căzuți în luptele de pe Nistru, trebuie să fie mereu la un loc de cinste în istoria țării. Aceasta e datoria autorităților statului, dar și datoria celor care au trăit nemijlocit acea perioadă grea, alături de camarazii de arme. Majoritatea veteranilor au demonstrat astăzi înțelepciune și cumpătare și au comemorat cu demnitate acel an tragic – 1992, și-au deplâns camarazii căzuți eroic în lupte și, alături de autoritățile statului, au depus flori și au vorbit cu patimă despre semnificația acelor zile, despre lecția lor pentru întreaga noastră societate.

Dar, cu regret, există și forțe politice care au dorit să transforme data de 2 Martie într-o nouă zi de sânge, ură și dezbinare. Nu e prima dată când unii politicieni (acum fugari) au manipulat nevoile și supărările veteranilor, pentru a ciocni violent diferite tabere, pentru a comite acțiuni împotriva ordinii sociale, împotriva statului și a cetățenilor, în cele din urmă.

De fiecare dată am condamnat acest lucru și am considerat că fiecare veteran în parte trebuie să fie respectat și ajutat de autorități, nimeni nu are dreptul să încerce să se folosească în mod cinic de necazurile vieții lor. Acesta este motivul pentru care Guvernul le acordă o atenție sporită veteranilor, ministrul Apărării se află în comunicare cu veteranii și împreună caută soluții pentru rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon / Sursa:Facebook

 

„În ceea ce privește protestul de astăzi, orice manifestare de acest gen trebuie să fie liberă și democratică, să se respecte legile statului și siguranța celorlalți cetățeni. Cu regret, ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bâtrăni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere.

Sunt multe semnale care indică foarte clar că în spatele manifestării violente de astăzi se află unele grupări politice. Există informații că protestatarii au fost aduși cu autobuze din raioane, iar liderii lor au fost sponsorizați, într-un stil atât de cunoscut din trecut, iar în mulțime au fost văzute fețe folosite în trecut de PD-ul lui Plahotniuc pentru a face acțiuni împotriva partidelor de opoziție, iată de ce sloganele folosite au avut o tentă preponderent politică sau geopolitică, fără legătură cu nevoile reale ale veteranilor. Acestea sunt aspecte pe care societatea trebuie să le cunoască, să înțeleagă ce se află în mod real în spatele unor astfel de manifestări provocatoare. Instituțiile abilitate trebuie sa facă lumină asupra celor care au organizat aceste provocări și să informeze societatea”, a adăugat Igor Dodon.

Combatanți ai conflictului armat de pe Nistru au protestat astăzi la Guvern, solicitând demisia ministrului de Externe, dar și suport mai mare din partea autoritaților.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker