Evenimente

Au demarat lucrările de reabilitare a drumului spre Lalova şi Ţâpova

Startul implementării proiectului „Reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13” a fost dat săptămâna trecută în cadrul unei întruniri la Consiliul Raional Rezina.

În imagine: La întrunire, alături de gazde, au participat  reprezentanţii antreprenorului, SRL „Genesis International” şi ai primăriilor Mincenii-de-Jos, Horodişte şi Lalova. Foto www.consiliul.rezina.

După cum relatează www.consiliul.rezina, Vitalie Mrug, directorul general al întreprinderii executante a menţionat că lucrările la acest obiect deja au început.

„Noi am studiat minuțios traseul, ne-am consultat și propunem ca porțiunea de asfalt existentă să fie practicată în continuare.

Iar reabilitarea drumului s-o pornim de la cotitura ce duce spre satul Mincenii-de-Jos. Până la sfârșitul anului în curs planificăm să reabilităm aproximativ 6 km de drum, până la stația de alimentare cu petrol de lângă satul Slobozia-Horodişte”.

Directorul general al SRL „Genesis International” a mai adăugat că a fost încheiat contractul în ce priveşte aprovizionarea cu pietriş, se duc negocieri cu autorităţile locale privind determinarea unui teren unde va fi parcată tehnica antrenată în lucrări, precizând că întreprinderea va depune eforturi pentru a se încadra în termenele prevăzute în proiect, totodată asigurând o calitate înaltă a lucrărilor.

Amintim că pentru reabilitarea drumului regional G43 care face legătura rutieră a satelor Mincenii-de-Jos, Mincenii-de-Sus, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Lalova, Țâpova și Nistreni cu traseul republican R20 au fost alocaţi 81 milioane 25,7 mii de lei. 70 de milioane vor constitui mijloacele investite din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), iar 11 mln 25,7 mii de lei constituie contribuția Consiliului Raional Rezina. Lucrările urmează să fie efectuate în 24 de luni din momentul începerii lor. În anul curent SRL „Genesis International” prevede să valorifice la acest şantier 7 mln de lei. 

Fișa de proiect emisă de către fostul Minister al Construcțiilor și Dezvoltării Regionale prevede că, în paralel cu cei 18 km de la traseul R20 până la Primăria Lalova, va fi reparat cu  beton-asfalt și tronsonul de 2 km spre satul și Mănăstirea Țâpova, dar se va efectua și renovarea/consolidarea podurilor de pe acest itinerar.

De asemenea, vor fi construite dispozitivele pentru scurgerea apelor, amenajate trotuare, treceri pentru pietoni, instalate/însemnate dispozitivele de semnalizare și marcaj rutier pe sectoarele respective. Pe viitor, ÎS ”Administrația de Stat a Drumurilor” preconizează şi construcția tronsonului Lalova-Izvoare cu lungimea de 5,25 km şi conectarea acestui traseu  prin satul Chiperceni din raionul Orhei cu drumul naţional R20.

Ion Perciun

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker