Evenimente

Șapte persoane suspecte, inclusiv copii și adulți care au revenit din zonele de risc din Italia, vor trece testele pentru depistarea coronavirusului

Șapte persoane suspecte, inclusiv copii și adulți care au revenit din zonele de risc din Italia, vor trece testele pentru depistarea coronavirusului. Asta a anunțat Ministerul Sănătății printr-un comunicat. Totodată, instituția a precizat că, până în prezent, în țara noastră nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu Covid-19.

Potrivit comunicatului, persoanele suspecte urmează a fi testate pe parcursul zilei de luni, la laboratorul epidemiologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Totodată, s-a decis ca specialiștii ANSP să le dea o mână de ajutor polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, ar urma să fie „consolidat serviciul operațional al instituției privind procesarea fișelor epidemiologice pentru a asigura operativitatea transmiterii datelor către medicii de familie”.

„Toate persoanele revenite din zonele de risc vor fi monitorizate 14 zile, la domiciliu, de către medicii de familie și, dacă sunt angajați în câmpul muncii, vor beneficia de concediu medical, inclusiv de plata de indemnizație pentru incapacitatea temporară de muncă”, a precizat ministerul.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker