Evenimente

Șapte persoane suspecte, inclusiv copii și adulți care au revenit din zonele de risc din Italia, vor trece testele pentru depistarea coronavirusului

Șapte persoane suspecte, inclusiv copii și adulți care au revenit din zonele de risc din Italia, vor trece testele pentru depistarea coronavirusului. Asta a anunțat Ministerul Sănătății printr-un comunicat. Totodată, instituția a precizat că, până în prezent, în țara noastră nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu Covid-19.

Potrivit comunicatului, persoanele suspecte urmează a fi testate pe parcursul zilei de luni, la laboratorul epidemiologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Totodată, s-a decis ca specialiștii ANSP să le dea o mână de ajutor polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, ar urma să fie „consolidat serviciul operațional al instituției privind procesarea fișelor epidemiologice pentru a asigura operativitatea transmiterii datelor către medicii de familie”.

„Toate persoanele revenite din zonele de risc vor fi monitorizate 14 zile, la domiciliu, de către medicii de familie și, dacă sunt angajați în câmpul muncii, vor beneficia de concediu medical, inclusiv de plata de indemnizație pentru incapacitatea temporară de muncă”, a precizat ministerul.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close