Evenimente

Micii pictori din Scorțeni şi-au vernisat lucrările în centrul raional

Lucrări ale elevilor filialei Scorțeni a Școlii raionale de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” au fost vernisate luni în localul Consiliului Raional Telenești.

După cum ne-a relatat Svetlana Caprian, directoarea Şcolii de Arte Plastice, este pentru prima oară când elevii unei filiale (școala are 7 filiale în satele raionului) îşi vernisează lucrările în aşa format.

În total la parter sunt expuse 33 de lucrări, iar 17 urmează să fie plasate la etajul clădirii.

”Scorţeni este filiala cu cele mai interesante lucrări. Directorul filialei, Leonid Donos a fost distins cu Diploma Direcţiei Generale Educaţie pentru activitatea sa. Marea majoritate a lucrărilor reprezintă viața unui sat din zona de stepă, scene din trecutul istoric al localităţii, fiind executate în ulei sau acuarelă. Lucrările trezesc interesul vizitatorului, ceea ce ne bucură mult”, a remarcat dna Caprian. 

Directoarea a mai spus că și copiii de la alte filiale îşi vor vernisa lucrările în incinta Consiliului Raional.

”Practicăm de 4 ani aceste activități, transformând  culuarele Consiliului Raional în sală de expoziție. Astfel oricine vine aici se poate familiariza cu lumea artei şi succesele tinerelor talente”, a mai adăugat Svetlana Caprian. 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker