Evenimente

4 prevederi ale Codului deontologic al jurnalistului încălcate într-o ştire din Rezina

Consiliul de presă din R.Moldova a examinat plângera omului de afaceri Serghei Bagrin din Rezina privitor la difuzarea la 18 iunie 2017, de către posturile TV Publika, Prime şi portalurile point.md, moldova24.info ş.a. a unor informaţii vădit false, tendenţioase, prin care i-a fost lezată onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională.

În imagine: În timpul percheziţiei în biroul lui S.Bagrin.

Întrun reportaj despre o percheziţie efectuată de poliţia din Rezina şi transmis de instituţiile nominalizate se afirma că S.Bagrin este cercetat penal pentru evaziune fiscală, a fost prins cu bani falşi şi contabilitate neagră, că la Rezina a fost reţinut unul din cei mai mari susţinători ai Partidului DA, informaţii care, potrivit respectivulu, nu corespund realităţii. Mai mult, instituţiile media nici nu au încercat să solicite poziţia lui S. Bagrin vizavi de invinuirile aduse.

Consiliul de Presă a constat că posturile Tv Publika, Prime, portalurile point.md, Moldova24.info au încălcat 4 articole din Codul deontologic al jurnalistului din R.Moldova şi i-a recomandat lui Serghei Bagrin să solicite dreptul la replică la toate aceste instituţii, iar acestora – să publice dezminţirile de rigoare.

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker