Evenimente

Demnitarii locali analizează posibilităţile şi problemele APL

Alături de Viorel Furdui, preşedintele CALM, la eveniment au mai participat preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae Mândru şi Valeriu Lopaci, vicepreşedintele Asociaţiei primarilor din raionul Şoldăneşti (de la dreapta).

Viorel Furdui, preşedintele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova s-a întâlnit cu membrii Asociaţiei Primarilor din raionul Şoldăneşti.

Dl Furdui a informat primarii despre situaţia actuală în APL din republică şi priorităţile asociaţiei la nivel naţional, dar şi internaţional, despre misiunea ei, principiile de activitate, scopul şi obiectivele principale ale CALM, despre serviciile oferite de Congres, inclusiv consultaţii şi suport informaţional în legătură cu problemele cu care ei se confruntă.

În cadrul şedinţei au fost dezbătute probleme actuale ce ţin de delimitarea competenţelor dintre APL şi serviciile desconcentrate în teritoriu, deficienţe în procesul descentralizării la nivel local, dar şi alte subiecte la zi, relatează soldanesti.md.

Congresul Autorităţilor Locale din Moldova este o organizaţie neafiliată politic, uniune de persoane juridice (unităţi administrativ-teritoriale) în baza deciziei consiliilor locale/municipale. Organizaţia este recunoscută în calitate de partener de dialog al Guvernului, fiind membră şi participantă activă în majoritatea structurilor internaţionale relevante în domeniul APL.

De asemenea, Viorel Furdui s-a întâlnit şi cu primarii din raionul Rezina. În afară de schimbul de informaţii despre activitatea CALM şi APL din teritoriu, la întrunirea din Rezina a avut loc realegerea organelor de conducere ale Asociației primarilor din raion membri ai CALM. Simion Tatarov, actualul președinte al Asociației primarilor din raionul Rezina membri ai CALM a propus ca în această funcţie să fie ales Efim Mardari, primarul de Meșeni. Propunerea a fost susţinută de toţi primarii prezenţi la întrunire. În calitate de vicepreşedinţi au fost aleşi Angela Ursachi, primara de Mateuţi şi Mihai Budurin, primarul de Trifeşti, iar secretară a asociaţiei – Valentina Burdujan, primara comunei Solonceni.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker