Evenimente

Dosarul penal împotriva unui om de afaceri din Orhei calificat de procurori drept politic .

Dosarul penal împotriva omului de afaceri Victor Jantovan din Orhei face parte din lista celor 38 de dosare calificate de Procuratura Generală drept politice, intentate pe timpul regimului Plahotniuc, care vor fi evaluate de un grup de procurori.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat într-o conferință ă că în cazul în care vor fi stabilite abateri grave de la lege la intentarea și instrumentarea acestor cauze penale, vor fi luate măsurile legale în consecință, relatează radioorhei.info.

Amintim că în martie 2017 Victor Jantovan a fost reţinut pentru 72 de ore, în cadrul unui dosar penal iniţiat de Procuratura Generală, în rezultatul plângerilor unor persoane pe activitățile ilegale economico-financiare pe care le-ar desfăşura respectivul prin intermediul firmelor sale. Ulterior acesta a petrecut câteva luni în arest.

Într-un comunicat difuzat în martie 2017 de Inspectoratul General de Poliţie şi preluat de săptămânalul CUVÂNTUL se menţiona că procurorii au efectuat 15 percheziții la sediile agenților economici și domiciliile omului de afaceri și ale altor persoane, de unde au ridicat înscrisuri care denotă o evidenţă contabilă dublă, dar şi peste 100 000 lei și 6 000 euro nereflectaţi în evidența contabilă.

Oamenii legii au constatat atunci că în anii 2006-2017, afaceristul a oferit în arendă spaţii în pieţe şi centre comerciale, contra sumei de 900 până la 2500 de lei, însă reflecta în contabilitate doar o jumătate din încasări şi, estimativ, a prejudiciat bugetul public național cu 2 500 000 lei. În plus, fondatorul şi conducătorul întreprinderilor suspectate de evaziune fiscală i-ar fi intimidat pe unii martori din dosar, ceea ce i-a determinat pe procurori să-l reţină, menţionează sursa citată.

În comunicat nu era nominalizat afaceristul, dar în imaginile video ataşate este identificabil Victor Jantovan, şeful „Servis” SA. Reporterii portalului crimemoldova.com scriau că anterior Victor Jantovan le-a dezvăluit că asupra lui se fac presiuni enorme pentru a-l determina să renunţe la un teren din centrul Orheiului. Jantovan  a adus acuzaţii la adresa primarului Ilan Şor şi a spus că din Platforma DA a plecat încă înainte ca aceasta să devină partid.

Vom nota că relaţiile tensionate dintre Victor Jantovan şi conducerea oraşului Orhei au devenit vizibile când clarificările dintre cele două părţi au început să răbufnească chiar şi în public. La începutul anului 2016, în cadrul unei întruniri la Primărie, la care au fost invitaţi comercianţii de la piaţa comercială, Jantovan a regretat că l-a susţinut pe Şor în alegerile locale din 2015.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker