Social

Tarifele pentru transportul interurban s-au majorat, dar bani pentru mărirea compensațiilor nu sunt

Tarifele în călătoriile cu transportul public interurban au fost majorate, dar bani în buget pentru majorarea și a compensațiilor pentru transport, oferite persoanelor social-vulnerabile, nu sunt, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) pentru deputatul Liviu Vovc, care s-a adresat anterior Executivului cu cererea de a fi majorate aceste alocări de bani.

„Deja de două luni Ministerul Economiei a majorat prețurile la transport, dar bani pentru majorarea compensațiilor… încă se caută. Menționez că de această compensație beneficiază persoane care sunt nevoite să facă des naveta la spital și respectiv au fost direct afectate de majorarea prețurilor la transportul public. E regretabil că avem un guvern antisocial susținut de un președinte pretins grijuliu”, a comentat Vovc, citat de tv8.md.

Reprezentanții ministerului spun că decizia de a fi majorate tarifele la călătorii a fost luată la finele lunii decembrie a anului trecut, când bugetul de stat pentru anul 2020 deja era aprobat, respectiv, în buget nu au fost prevăzute mijloace financiare pentru mărirea și a alocațiilor pentru persoanele defavorizate.

„Ministerul examinează suplimentar subiectul majorării compensațiilor pentru serviciile de transport în scopul asigurării măsurilor de protecție socială a persoanelor cu dizabilități și fundamentarea economico-financiară”, se menționează în scrisoarea ministerului.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker