Evenimente

Vântul a smuls părți din acoperișuri la trei gimnazii din raion

Bucăţi din acoperişul Gimnaziului ,,A.Moraru” din satul Pistruieni, smulse de vânt cu tot cu cherestea.

Rafalele de vânt puternic înregistrate la 24 februarie curent au cauzat prejudicii unor instituții bugetare din satele raionului Telenești, în majoritate edificii de învățământ.

Astfel conform informațiilor Serviciului Situaţii Excepţionale Telenești, de pe clădirea unui bloc de studii al  Gimnaziului ,,Anton Moraru” din satul Pistruieni a fost smulsă și deteriorată o suprafaţă de 750 m2 de țiglă metalică și 12,2 m3 de cherestea; de pe clădirea galeriei Gimnaziului din satul Negureni au fost smulse și deteriorate 50 m2 de țiglă metalică  și 1 m3 de cherestrea; de pe clădirea blocului alimentar al Gimnaziului din satul Chiștelnița au fost smulse și deteriorate 20 de foi de ardezie.

La fel, în raion au fost înregistrate pene scurte de curent electric, ameliorate de către echipele de depanare.  

Alina Pascaru, șefa Direcţiei Generale Educaţie Telenești, ne-a relatat: “În ziua respectivă, la prima oră, am mers împreună cu vicepreședinții raionului, Alexandru Tăburceanu și Alexandru Isac la Gimnaziul Pistruieni, unde ne-am documentat asupra celor întâmplate.   

Imediat după primele adresări ale conducătorilor instituțiilor educaționale despre pagubele cauzate de vântul agresiv, la indicația președintei raionului, în aceeași zi în teritoriu a fost deplasată o Comisie de evaluare a consecințelor furtunii, care a fost constituită din reprezentanți ai Direcţiei Generale Educaţie Telenești, Serviciului Situații Excepționale, Direcției Construcții a Consiliului Raional, care trebuie să evalueze pagubele. Nimeni nu a avut de suferit de pe urma calamității, instituțiile nu și-au întrerupt activitatea”.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close