Politic

Pavel Filip : “PD este deschis pentru discuții cu toți, pentru că am văzut cum alții nu-și dau mâna, apoi i-am văzut cum beau ceai la Președinție”

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, nu exclude o coaliție de guvernare cu Partidul Socialiștilor, dar spune că formațiunea pe care o conduce este deschisă pentru toate forțele ce doresc să ducă un dialog.

„PD este deschis pentru discuții cu toți, pentru că am văzut cum alții nu-și dau mâna, apoi i-am văzut cum beau ceai la Președinție”, a declarat Pavel Filip pentru Sputnik Moldova.

 

Liderul PD nu exclude o coaliție de guvernare cu PSRM, dar nici scenariul unei opoziții ce va sprijini actualul Guvern, așa cum a fost până acum.

„PD nu poate fi foarte mult timp în starea de acum, nici în opoziție, nici la guvernare. Urmează să luăm o decizie, ori în opoziție, ori la guvernare, dar putem păstra și actuala formulă, însă nu o consider una fericită pentru formațiunea pe care o conduc. Urmează să avem discuții și să vedem ce oferte există”, a spus Filip.

Totodată, președintele PD susține că plecarea grupului Candu din partid este un scenariu „de a distruge formațiunea”, întrucât aceștia folosesc până și sloganul democraților – „Pro Moldova”.

„Am certitudinea că acești colegi sunt niște pioni și când vorbim despre integritatea lor, trebuie să vorbim despre intergitatea celor care stau în spatele lor”, a spus Filip, lăsând să se înțeleagă că se referă la fostui lider PD Vlad Plahotniuc, dar și la omul de afaceri, Ilan Șor, ambii dați în căutare de către organele de drept din Republica Moldova.

Șase deputați, în frunte cu fostul speaker Andrian Candu, au părăsit PD, declarându-se nemulțumiți de faptul că formațiunea nu se află nici la guvernare, nici în opoziție. Aceștia au creat fracțiunea parlamentară „pro-Moldova”.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker